Haai vissen met Ms. Big Marlin en Team Zeevissport...!
30 April stond in teken van de Nederlandse feestdag namelijk Koninginnedag. Terwijl alle Nederlanders deze dag aan het vieren zijn met al de nodige Orange gadgets habben wij lekker de Voor 8 Augustus had onze Teamer Leon voor een haai boottrip gezorgd met Dré Vriends van de Ms. Big Marlin. Een eerdere trip was afgelast vanwege teveel golfhoogte, maar voor woensdag 8 augustus bleef deze onder de 1m, dus uitvaren! Eindelijk, konden velen van ons een voor de eerste maal een gerichte vistrip aan op haai.

Het weer bij vertrek in België was prima, eenmaal over de grens zag het er in de verte wat donkertjes uit, dus op de morgen toch enkel regen buitjes verwerkt, maar later klaarde het behoorlijk op. Iedereen was ruim op tijd zelf was ik een uurtje te vroeg, maar beter dat dan te laat. Kwam aan de sluis zelfs nog Herman tegen, eenmaal aan de parking spullen uitpakken en Herman kwam ook nog even een hand schudden. Sterk is dat deze man ondanks zijn bezeerde voet toch kwam opdagen, want deze trip keek hij vast naar uit. Dus even mee helpen zijn spullen aanboord brengen dat is het minste wat je toch kan terug doen hé.

Later kwamen ook de andere jongens aanzetten zodat we met een voltallig groepje van 10 man aan boord waren op de Big Marlin. Een tasje koffie werd ons aangeboden, en werd zeker goed onthaald. 8:00 Uur en afvaren maar richting de haaien stekken. Het aas werd al dan niet doorprikt met breinaalden en aan de haak gespiest al kan je ook de zager enkele malen dwars door de haak prikken werkt ook leuk. De lijntjes en lood had Dré voor allen van ons voorzien, en deden het best prima.

Zelf vist ik met men Ron Thompson hengel met daarop een PENN Atlantisch 7000 welke me een goede combinatie is en op men molen had ik 37/100 nylon gespoeld, maar met gevlochten lijn gaat het ook best lukken. Het aas voor deze visserij zijn op het ogenblik zagers volgens de schipper, maar op andere periodes in het voorjaar ving je ze dan weer beter met mesheften. Dit zal een en ander te maken hebben met de seizoenen van het marine leven onder de waterspiegel.

Er werden veel kleintjes gevangen maar tocht een reeks uitschieters van 50, 88 en 90cm en deze laatste was van Bram en won er zelf nog een leuke hengeltas mee om je lijntjes en ander materiaal in op te bergen van Ron Thompson. Proficiat voor Bram, maar toch ook voor Leon hij lande een 88cm op het dek! Zelf mocht ik op einde van de dag toch zelf eentje landen van een 38cm gelukkig toch niet de kleinste, maar wel met uitzondering dat ik een vrouwtje had gevangen en de andere mannetjes, verder ga ik er niets over zeggen...

Verder toch dit, het taggen blijk niet zomaar een tagje in een vin te prikken te zijn. Neen, dit gebeurd zeer secuur en met zorg op een bepaalde plek in de vin. Tagplaatjes zitten dan aan beide zijden van de vin met uiteraard een tag nummer op. Je naam wordt dan genoteerd op een vangstlijst met het betreffende tag nummer, datum en plaats van de vangst. Wie deze dan later opvist kan met het nummer terug opzoeken van waar de vis is getagt, zo is er al een haaitje aan de Golf van Biskaje (Noorden van Spanje) terug opgevist.

We kunnen alvast terug kijken op een zeer leuke hengeldag waar we goed op onze wenken bediend werden en zo als Herman ook zou zeggen "de innerlijke mens is ook weer goed bediend". Dré bedankt voor deze leuke haaitrip welke een zeer leuke aanrader is voor een ieder en Leon ook bedankt voor de goede zorgen om alle mensen te informeren omtrent deze boottrip op haai vissen!Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:39