Fly Fishing bij 'Le Lac de la Strange'
23 September met dit verlaatberichtje wegens wat tijd gebrek maar toch leuk om met jullie te delen. Zoals je al op eerder berichten van me kon lezen ben ik ook wat aan het vliegvissen gegaan met een leuk groepje van vier man. Dit keer spraken we af om naar de Ardesch te gaan Hompré nabij Bastogne en dit op een idyllisch meertje 'Le Lac de la Strange'. Het meertje is sinds vorig jaar helemaal opgekuist boomstronken en takken zijn uit het meer gehaald en er zijn enkel leuke vissteigertjes her en der aangelegd als ook een loopbrug naar een eilandje.

Vroeg op de morgen beet de forel goed, en ving Mark al gelijk een mooi exemplaar deze bood flink wat weerstand, maar belande uiteindelijk wel in de visnet. Snel enkele plaatjes nemen zodat deze mooie vis weer netjes kan teruggezet worden. Hiervoor had hij al enkele flinke missers laten gaan. Ik zelve als groentje in deze visserij kreeg ook enkele mooie aanbeten waarbij ook een forel krachtpatser. Deze gozer was sterker dan mijn voorslag en ging met enkel men haak ervan door. Ook de andere jongens vingen hun forel aan het begin van dit meer. Maar ik vond het plekje achteraan best oké, je zag er de forel achter vliegen jagen en maakte sprongetjes op hun staart. Eén kon ik zelf zo aan de kant grijpen zo dicht kwamen ze. Tja die fraaie visjes daagde ons wel letterlijk uit en staken daarbij nog hun tong uit ook.

Op de middag een lekker stukje eten op het over zonnige terras dat gelegen is nabij dit meertje, en waar je kon kiezen tussen enkele smakelijke gerechtjes. Mark en ondergetekende stonden na dit etentje weer te popelen om die vlieg weer over het water te laten vliegen. Wij weg naar dat stekje achteraan ... later gingen we ook even de zijkant van het meertje af waar Mark later op de avond nog een mooie karper wis te stekken. Tijden het vissen sta je hier toch weer helemaal stil van de wondermooie natuur.. valk, arend, reiger tot blauw waterlelies langs de waterkant mmm...... mooi toch...!

Fijne visserij dat vliegvissen... eind oktober zijn we weer weg...

Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:39