Zeevissport met Mark van Dijk Yachting op de Belgian Boat Show te Gent
De dag was vandaag best prima het ging van 6m/sec naar 4m/sec dus deze dag kan wel eens leuk gaan worden. Even onze jassen en schort aan en we konden weer aan boord van de Stella Polris. Terwijl het nog goed aan het sneeuwen is gooiden we de trossen los en hop naar de skry. Hoe deze vis of Skry hier in het fjord komt heeft team maat Leo al eerder prima beschreven. Ook Leo heeft al reeds drie badge behaald de Soroya 10kg+, 20+ en 30+ wat slaat op het gevangen gewicht van de vis. Eddy behaalde deze drie badges gisteren en dit wel op een dag.

Voor mezelf miste ik nog enkel de 10kg+ badge. Maar ja, dit moet een lachertje zijn om dit te behalen. Na een tijdje varen komen we op een stekje terecht waar we een eerste maal ingooiden, dit was niet zo best en we vaarden naar een andere stek en daar lukte het behoorlijk wel. Men eerste aanbeet is eentje van 5kg, de volgende was gelijk raak 15kg en goed voor de 10kg + badge. Nu hebben we alle drie de drie badges opzak dat is best top. Maar het grote werk moest nog gebeuren de shad een Horminator van Dieter Eisele ging weer over boord en zei voor de leut 'en nu een 20kg+'. Eenmaal op de bodem kon de dril beginnen en plots knalde er weer een Big Fish op. De PENN TRQ Jigging series 80Lb met een Van Staal molen 275 serie was mijn combinatie waar ik een men Big Fish mee aan boord lande. Jongens zomaar even een fat mama van 35,2kg en 1,38m lang jongens wat is dat werken, men spieren weten nu eindelijk weer wat werken is. Leo sprak al 'nu flikt die het weer on ge lo felijk krijg nu de t...fus' net als bij het heilbot vissen flikt die gozer uit België het weer.

Super voor mij kon deze dag niet stuk, nu moeten de andere musketiers hun Big Fish maar eens vangen. Na menige driften waar nog mooie vissen van boven de 20kg boven kwamen lukte de heren op de late namiddag wel! Eddy lande een Mega mama van een slordige 37,2kg en 1,37m.

Tijdens het wegen van deze Catch was het nog niet gedaan Leo takelde ook een Mega Fish dus ook deze ging ook even aan de weegschaal en was ook eentje van 36,15kg en 1,39m wat een kanjers hebben we vandaag mogen vangen en we mogen ons zeker gelukkig prijzen met zulke vangsten!

Bijhorende foto's spreken voor zich wat een mooie dag hebben we hier op teller kunnen neerzetten, echt wel top!

Morgen weer een dag en we zien wel hoe deze afloopt!


Groeten, Eric de Keuster Team Zeevissport met Eddy Mares, Leo Stoutjesdijk en Marc van Roier
Voeg Zeevissport.com toe aan uw favorieten
 
Disclaimer

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2016 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 06 mei 2018 18:36