Ragout van Sint-Jacobsnoten met Pompelmoes
Een gerecht van Frans Mattheessens
 
     
Geep in't groen

Zeebaars

Zeebaars 2

Hondshaai

Gedroogde wijting

Garnalen koken

Visstoofschotel

Visstoofschotel 2

Mesheften schotel

Waterzooi van vis

Vissoep

Zeebaarsfilet

Wijting op medi.

Kabeljauw - prei

Koolvis met spek

Makreel varia

Zeebaars met kreeftjes

Dessertjes

Zeebaarsfilet met ham


Aardbei dessertje


Gevulde Tongrolletjes


Ragout van Sint-Jacobsnoten


Tongrolletje in aspergesoep
Nodig voor 4 personen

1_ 12 Sint-Jacobs noten
2_ 2 Pompelmoezen roze of geel
3_ 40 gr. Boter
4_ 2 Eetlepels poedersuiker
5_ Olijfolie
6_ Fleur de sel


 
 


Zo gaan we te werk

1. Spoel de sint-jacobs noten,laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze in een schaal en besprenkel ze met olijfolie.

2. Borstel een pompelmoes schoon onder warm water en haal er 4 mooie reepjes schil ervan af. Snij de stukjes schil fijn en doe ze in een kookpan met een glas water en de suiker er bij. Breng aan de kook en laat 15min.sudderen op een zacht vuur.

3. Schil de pompelmoezen met een scherp mes en snij ook al de witte vliesjes weg. Snij met het scherp mes langs de witte vliesjes om de partjes los te maken van de vliesjes.Doe dit wel boven een kom om het sap op te vangen.

4. Verhit een grote braadpan met anti aanbak laag (tefal) en laat de nootjes langs elke kant 1 minuut op hoog vuur bakken. Voeg er dan vervolgens de boter, partjes en het sap bij. Laat nog 2minuten bakken op een zacht vuurtje. Kruid met peper.

5. Verdeel de partjes en de sint-jacobs noten in een voorverwarmd schoteltje of bord. Versier met de gekonfijte schil, besprenkel met het braadvocht en werk af met fleur de sel.

6. Dien meteen op.


Smakelijk,
 
     
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 12 mei 2018 17:18