Zeebaars in zoutkorst
Een visgerecht van Teamer Philippe
 
     
Geep in't groen

Zeebaars

Zeebaars 2

Hondshaai

Gedroogde wijting

Garnalen koken

Visstoofschotel

Visstoofschotel 2

Mesheften schotel

Waterzooi van vis

Vissoep

Zeebaarsfilet

Wijting op medi.

Kabeljauw - prei

Koolvis met spek

Makreel varia

Zeebaars met kreeftjes

Dessertjes

Zeebaarsfilet met ham


Aardbei dessertje


Gevulde Tongrolletjes


Ragout van Sint-Jacobsnoten


Tongrolletje in aspergesoep
De zeebaars

Twintig jaar geleden lusten de vlamingen geen zeebaars omdat het een onbekende vis was en ééntje met een andere smaak van die dat ze kenden zoals kabeljauw, wijting en schar. Vandaag moet iederéén zeebaars hebben. Bizare omwenteling in onze eetgewoontes en smaken. Eénmaal je zo'n vis hebt, wat moet je ermee? Zie hier één van mijn recepten die ik al meer dan twintig jaar gebruik om m'n zeebaars lekker te maken. Voordeel van dit recept is dat je de volle smaak van de vis ervaard.

 

Bereiding

Neem een zeebaars van om en bij de 2 kgs. Als je hem van zijn ingewanden ontdoet, alleen een snede maken vanaf de aars naar de dubbele borstvinnen en maximaal reinigen door deze opening. Je zeebaars goed afspoelen en drogen. (Niet ontschubben)  Neem een pyrex voor in de oven waar je zeebaars in past, vul de bodem op met grof zeezout. (een laagje van zo'n 2 a 3 cm dik). Leg de zeebaars op deze zoutlaag en duw hem egaal er een beetje in. Sprenkel wat water op de resterende zoutoppervlakten. Bedek je zeebaars volledig terug met zout. Duw wat aan en besprenkel je zoutoppervlakte terug met water. Zet die in de oven voor een 40-tal minuten op 190°. Neem de zeebaars uit de oven en breek de zoutschaal bij de kop en de staart van de zeebaars en zo zal de korst de schubben en het vel meenemen. En daar heb je je zeebaars kant en klaar om op te eten. Met een gestoomde aardappel en een half-rauwe wortel smaakt het nog zo goed.

Smakelijk!!!

 

 
     
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 12 mei 2018 17:25