Geep in 't groen
Een visgerecht van Linde Delvaux
 
     
Geep in't groen

Zeebaars

Zeebaars 2

Hondshaai

Gedroogde wijting

Garnalen koken

Visstoofschotel

Visstoofschotel 2

Mesheften schotel

Waterzooi van vis

Vissoep

Zeebaarsfilet

Wijting op medi.

Kabeljauw - prei

Koolvis met spek

Makreel varia

Zeebaars met kreeftjes

Dessertjes

Zeebaarsfilet met ham


Aardbei dessertje


Gevulde Tongrolletjes


Ragout van Sint-Jacobsnoten


Tongrolletje in aspergesoep
Ingredienten voor 3 Ó 4 personen

4 gepen,
1 bosje peterselie
1 bakje kervel
zout & peper
ma´zena
1/2 visbouillonblokje
 

Bereiding

We kuisen de geep en we snijden ze in mooie stukjes van ongeveer 5 Ó 6 cm. In tussentijd kunnen we al een potje water laten koken met een snuifje zout er in. Als daarna het water kookt doen we de stukjes geep erbij en laat het dan ongeveer 3 minuutjes koken. Daarna doen we snel de stukjes geep uit het kokende water. Opgelet voor de vingers! Je zal zien dat de graten er zo af gaan wat nou juist handig is voor deze vis. Leg de stukjes geep even opzij waar we dan in tussentijd de saus gaan voorbereiden.

Saus

Hak wat peterselie en kervel in fijne stukjes of voor deze met een 1,2,3 is dit kinderspel en super handig. Laat onder tussen ook wat boter in een hoog pannetje smelten. Voeg er de gehakte peterselie en kervel aan toe hopa... Daarna voeg je er een beetje water, zout, peper en een visblokje aan toe. Dan even lekker laten suderen. Zo, klaar...en nu mag je de saus een beetje binden met de ma´zena. Je moet hier eventjes voor je zelf uitmaken hoe dik je de saus zou willen. Doe er voorzichtig de stukjes geep bij en laat alles wat rustig opwarmen zeker niet te veel omroeren, omdat de vis graatloos is en gaat dan snel uit elkaar brokkelen dus even niet teveel roeren.

Zo, dit gerechtje is klaar.
Je kan hierbij nog frietjes of stokbrood bij eten, smakelijk!!!
 
 

 
     
Disclaimer | Privacy

Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2018 Zeevissport vzw.     Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 12 mei 2018 17:25