Steenbolk


Foto: Eric De Keuster (B)

Naam:
Wetenschappelijke naam:
Engelse naam:
Duitse naam:
Franse naam

Voedsel:
Aas:

Lengte:
Gewicht:
Minimummaat NL:
Minimummaat BE:
Vangstperiode
:
Verspreiding:

Steenbolk
Trisopterus luscus
Bib, Pout
Franzosendorsch
Tacaud
Ongewervelde dieren
, kreeftachtigen en kleine vissen
Zeepieren en zagers
45cm
-
-
-
augustus - september - oktober - november - december
Oost-Atlantische Oceaan, Westelijke Middellandse Zee
 
Andere kenmerken:
De steenbolk hoort tot de soort kabeljauwachtige en zwemt meestal in kleine scholen. Commercieel is de steenbolk niet belangrijk.