Harder


Foto: Adriaan Provoost (NL)

Naam:
Wetenschappelijke naam:
Engelse naam:
Duitse naam:
Franse naam

Voedsel:
Aas:

Lengte:
Gewicht:
Minimummaat NL:
Minimummaat BE:
Vangstperiode
:
Verspreiding:

Diklipharder, harder 
Mugil Cephalus
Grey mullet
Dicklippige Meeräsche
Mulet
Kuit, roeipootkreeftjes, slakken en zeehaar

Brood, deeg, zachte vis, zagers en zeehaar (zeewier soort)
70cm
3kg
-
-
april - mei - juni - juli - augustus - september
Kusten van de Atlantische Oceaan, Noordzee
en de Middellandse Zee
 
Andere kenmerken:
De harder vertoeft langs onze kust gebieden alsook mondingen van rivieren en spuikanalen die meren voorzien van vers zoutwater.