Zeedonderpad


Foto: Jan Buysen (NL)

Naam:
Wetenschappelijke naam:
Engelse naam:
Duitse naam:
Franse naam

Voedsel:
Aas:

Lengte:
Gewicht:
Minimummaat NL:
Minimummaat BE:
Vangstperiode
:
Verspreiding:

Zeedonderpad
Myoxocephalus scorpius
Bull-rout
Seeskorpion
Scorpion de mer
krabben, garnalen, vissenlarven en kleine visjes

Zeepieren
30cm
-
-
-
-
Noord-Atlantische Oceaan, Noordzee en de Waddenzee
 
Andere kenmerken:
De paring van een zeedonderpad vindt plaats in de wintermaanden en het mannetje bewaakt de eieren nog vijf weken nadat het vrouwtje deze heeft afgezet op rotswanden of zeewier. Zeedonderpad heeft scherpe stekels op de rug en ook op hun kieuwdeksels. Een zeedonderpad zijn gematigde eters en jagen vooral s' nachts.