Winnaars 'Foto v/d maand 2011'
Hoe een je mooiste foto plaatsen? Zie rechts voor meer uitleg...
 
     

Maand Winnaars
Januai Eugene C.
Februari Peter L.
Maart Jerry vT.
April Geert G.
Mei Karl N.
Juni Bram Z.
Juli Michael & Steven
Augustus Niels D.
September Herman K.
Oktober Niels
November Patrick
December Francis
2011 Michael & Steven
1. Klik links bovenaan om uw 'mooiste foto' online te zenden.

2. Foto v/d maand inzenden per mail kan ook op: foto-vd-maand[at]zeevissport.com

3. Klik op de namen links hiervan om de winnende inzendingen te bekijken.

4. Klik rechts bovenaan om de 'Foto v/d maand' per maand te bekijken.

5. Meer weten over deelname foto v/d maand?

6. Een Canon digi winnen !
7. Een prijsje winnen bij een inzending!

8. Tips om uw foto's tot een succes te maken.

9. Foto's te groot en hoe verkleinen?

10. Bekijk de video "Hoe een foto verkleinen?".
  Deelname 'Foto v/ maand'  
 
 
   
Bij een inzending van je mooiste foto vragen we enkele regeltjes bij te schrijven, want de meeste bezoekers waaronder u zelf vragen zich af 'waar zou deze vis gevangen zijn of waar was het uitzicht gefotografeerd? Vandaar een klein verhaaltje toch altijd een meerwaarde geeft aan uw mooiste foto. U mag maximaal 1 foto per persoon en per maand inzenden.Naam vermelden?

Je bent niet verplicht van je naam volledige te vermelden, deze keuze bepaal je zelf. Bijvoorbeeld
< Jan J. > of een < niknaam > is best toegestaan. Maak deze echter uniek en hetzelfde zo herkennen we toch dat het om een dezelfde schrijver of hengelaar gaat.


Winnaar Canon digitaal fototoestel

Een selectie van alle winnende maand inzendingen ontvangt op einde van het jaar een Canon digitaal fototoestel ter waarde van Ä 100. Deze zal overhandigd worden aan boord van de Ms. Hendrik II waarbij de bootvistrip ook gratis wordt aangeboden.
 
 

Een prijs winnen met de mooiste foto
 
 
Voor het volledige jaar 2011 kan je een OverSeas PENN boothengel winnen je kan kiezen tussen een 20, 30 en 50lbs boothengel en dit zolang de voorraad het mogelijk maakt. Deze OverSeas boothengels behoren tot de top en zijn zeer mooi afgewerkt in goudkleur elke boothengel is voorzien van een reiskoker en linnen opbergtas. Wil jij kans maken op deze OverSeas boothengel stuur dan jouw mooiste foto naar: foto-vd-maand[at]zeevissport.com de winnaar zal per mail op de hoogte worden gebracht.

Zeevissport en PENN wensen de inzenders alle succes toe!


Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door: PENN


 
 

Fotografie, enkele tips..!
 
 
Belichting

De meest voorkomende fouten die men maakt zijn foto's die in de richting van de zon zijn genomen. Hierdoor wordt de achtergrond zeer sterk overbelicht en de persoon op de voorgrond zeer donker dus geen ideaal foto resultaat. Probeer dus dit te voorkomen en ga met je rug naar de zon staan je zult merken dat de kwaliteit hierdoor aanzienlijk beter is.

Soms heb je toch eens een lichte achtergrond waar je de zon niet ziet bijvoorbeeld een zeer lichte hemel. Dan is het best bij een korte afstand van maximaal een meter of vier je flash of flits te gebruiken. Hierdoor wordt het contrast van de persoon in evenwicht gebracht met de achtergrond. Met andere woorden deze zal er met een natuurlijker kleur op de foto staan. Doe je de flash of flits niet aan dan zal de persoon donker zijn op een licht achtergrond.
Vroege en late vogels


Voor een zonsopkomst of een zonsondergang te fotograferen doe je dit best twee uur voor het donker is of de twee eerste uren in de ochtend. Klinkt natuurlijk logisch, maar in deze tijdspannen kan je soms opmerkelijke foto's maken. Hierbij hoef je zeker geen flash te gebruiken, want een flash haalt maar maximaal een meter of vier en is dus hier overbodig.


Centreren

Zorg ervoor dat je onderwerp dat je gaat fotograferen goed in het midden van het beeld past. Indien je aan wal staat zal dit vast geen probleem zijn, maar sta je op een boot probeer dan maar eens de zeespiegel horizontaal te houden. Hier is een trucje voor. Zoom iets verder uit zodat je wat meer achtergrond op je foto hebt. Als je foto of beter de zeespiegel niet horizontaal staat op de foto dan kunnen wij deze nog horizontaal maken via een kleine rotatie van de foto. En bij zo' n rotatie verlies je natuurlijk wat foto ruimte, maar met wat meer achtergrond kan dit perfect horizontaal gezet worden met behoud van het onderwerp.
 
 

Verzenden van een grote foto...!
 
 
Wat bedoelen we met een grote foto?

Het is zo goed als bij iedereen bekend dat het formaat voor digitale foto's JPG of JPEG is. Deze afkorting staat dan ook voor "Joint Photographic Experts Group". Deze groep is zeer geschikt formaat voor foto's en is efficiŽnt in het gebruik van schijfruimte. JPEG is daarom zeer populair bij fabrikanten van digitale camera's, die u de mogelijkheid bied om veel beelden te laten opslaan op een geheugenkaartje. Dit formaat is dan ook zeer geschikt voor Internetpagina's: hoe kleiner de afbeelding, des te sneller is hij gedownload of geopend. De mate van compressie (verkleinen) kunt u vaak zelf bepalen, maar er treedt vrijwel altijd verlies van beeldinformatie op. Sterk gecomprimeerde foto's kunnen we dan ook snel herkennen aan hun blokvormig beeld, vooral in grote vlakken.


KB of MB waarden (Grootte)

Een JPG foto heeft ook een bestand waard KB of MB genoemd (Kilobytes of Megabytes). Als deze waarden te hoog liggen bv 2830KB of 2,83MB kan je soms hebben dat je foto of mail niet verstuurd wordt omdat het bestand te groot is. Daarom gaan we u stap voor stap uitleggen hoe je een foto in een kleiner bestandwaarde kunt omzetten die je dan wel kan versturen per mail.


Afmetingen

De meest gebruikt afmetingen voor op websites te presenteren zijn 800 x 600 pixels wetende dat al vele nieuw digitale of reflex camera's wel tot 3888 x 2592 pixels kunnen gaan en hoger vandaar ook belangrijk het formaat van een foto. Toch is voor deze rubriek een foto met hooge kwaliteit een voordeel want dit geeft meer detail weer in je foto, dus die grote foto'szijn best welkom!


Hoe verkleinen?

Neem een kopie van de gewenste foto en plaats deze in een nieuwe map.
Klik met rechter muisknop op de foto die je gaat verkleinen, en selecteer "Openen met -> Microsoft Office Picture Manager.
Vervolgens bekijkt u best onderstaande video waar verdere uitleg wordt gegeven, succes!
De video legt u het verkleinen van meerdere foto's uit maar het principe blijft hetzelfde.

 
     
     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.      Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 31 dec 2013 11:06