Winnaar 'Foto v/d maand oktober 2013'  
  Inzending op 14 oktober van: Mitte

Hoi vis vrienden,

Op 16 juli jongst leden was ik op vakantie op Rhodos en zoals vorig jaar stuur ik graag een vakantie foto op. Ik was die dag aan het vissen begonnen rond 4u, in de voor mij zeer vroege, ochtend. Buiten, bij het licht worden, een paar kleine visjes geen tik te bespeuren… Maar dan, iets wat me hier nog nooit gelukt is, kreeg ik een voor mij mooie tik op de hengel. De verbazing was groot toen ik deze mooie zeebaars van 39cm rond 10:30u boven haalde. Proficiat voor mezelf zou ik zo zeggen, haha.

Met vriendelijke visgraten, Mitte
 
  

Beste lezer,

Een grillige maand oktober is weer aan onze voeten voorbij gelopen wat de sportvisserij ook niet zo ten goede komt, maar we proberen toch tekens weer het beste ervan te maken. Mitte daar en tegen bekeek het meer naar het buitenland toe namelijk Rhodos een vaste en jaarlijkse traditie waarbij ook de hengel met visspullen mee de koffers ingaan. Dit jaar had hij meer geluk dan voorgaande jaren, en oefenen baard kunst zeggen we hier. Een leuk baarsvangst maakte weer veel goed voor de Mitte. En hierbij wensen we Mitte alvast onze proficiat toe met zijn mooie en leuke inzending! En zo gaat ditmaal de PENN Slammer Stik boothengel naar Mitte toe!

We weten allen dat Global warming een issue is wat een ieder van ons bewust is en dat het niet zo goed gaat met de toekomst van onze planeet Aarde. Maar goed dat er ook goede initiatieven worden genomen om toch meer te doen voor onze natuur, echter soms nog te weinig maar alle kleine stappen helpen ons allen op weg. Kijk naar een volgend video fragment die een voorstelling weergeeft van INBO. Je ziet de wagentjes wel eens langs onze Vlaamse wegen passeren en INBO staat voor 'Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek', een Wetenschappelijke instelling van de Vlaamse overheid.

 


Inzending op 12 november van: Herman K.

Hallo visvrienden, het mooie weer is voorbij mist regen en stormen nemen de plaats in van mooi weer met hoge temperaturen. Maar dat houd ook in dat er plaats komt voor een andere visserij. De zomer vis maakt ruimte voor de winter vis. Op de Grevelingen weet je het nooit dan vang je volop wijting de laatste keer enorm veel haring. En dit van groot formaat de grootste die ik ving was 29cm. Advies: actief vissen met een fijne dunne top is een pre om mooie aantallen te vangen. Zelf laat ik de laatste 10mtr de lijn door mijn vingers langzaam richting de bodem gaan. Maak gebruik van de lijn clip die zit niet voor niks op de meeste molens. Net boven de bodem van 1mtr tot 5mtr boven de bodem is het vaak raak. Dan langzaam de vis naar boven halen dan hebben ze nog ovenlevens kans als ze onder de maat zijn. Als je te snel draait klappen de zwemblaasjes en zijn ze prooi voor de meeuwen. Je ziet weer kleine bootjes kajaks en andere bootjes verschijnen op de Grevelingen. Hoop dat we de komende tijd een goede visserij te gemoed kunnen zien.

Groetjes, Herman K.


Inzending op 20 november van: Niels

Lag met mijn vrachtschip in Cape Lambert (Australië), s'Avonds na het werk even de hengel gepakt.. En het duurde niet lang of deze mooie barracuda zat aan de haak.. Na een mooi gevecht kwam hij dan eindelijk aan boord.. Na wat foto's gemaakt te hebben weer netjes terug gezet..

Groetjes, Niels


Inzending op 24 november van: Geert G.

Hoi vis vrienden,

Na een super dag te hebben gevist in Denemarken, kei goed hé, maar dan komt het, het fileren van de vis. Maar met een grapje er bij is die ook weer zo gebeurt.

Veel vis groeten,
Geert


Inzending op 25 november van: Eddy dC.

In Noorwegen 2010 't was er niet warm in de maand juni.


Eddy


Inzending op 28 november van: Jerry vT.

Op bijgaande foto zie je mijne trotse “brother” met zijn eerste mahi mahi ooit. Hij heeft deze gevangen afgelopen mei op vakantie in Mexico in het plaatsje Playa Del Carmen. Hij had met zijn vriendin een plaatselijke local ingehuurd om een dagje te gaan vissen op alle grote rovers van de oceaan die daar rond zwemmen. De boot was “zeer” basic, maar de schipper had er wel verstand van, want hij was de enige die dag, die met een mooie vis aan de kant kwam! Opvallend was dat er op alle grote en vooral dure charters een blank gescoord was? Het vissen zit natuurlijk al vanaf de geboorte bij ons in het bloed, of zou het toch wat geluk geweest zijn……………………

MVG Jerry


Inzending op 28 november van: Jack P.

Hoi Sportvisser,

Bij het avondje vissen ter voorbereiding van de MLDC deed ik een toch wel erg uitzonderlijke vangst, een Dolfijnwijting. Ik heb al een aardig metertje wijting gevangen tijdens mijn carrière als zeevisser maar dit zag ik nog nooit. Het beestje z’n kop deed me denken aan de dolfijn Cichliden die ik ooit in een aquarium hield, de Moorii.

     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.   
   Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 30 dec 2013 21:23