Winnaar 'Foto v/d maand september 2013'  
  Inzending op 30 september van: Ray

Deze zeeduivel heb ik gevangen tijdens onze trip naar IJsland Bolungarvik juni 2013. We waren op zeewolf aan het vissen toen ik deze ving was net een zak water wat ik naar binnen haalde. Buiten zeewolf vingen we ook veel kabeljauw tussen 10 en 20 kg. Mijn volgende trip is Soroya Skrei vissen in maart 2014.
 
  

Beste lezer,

In de maand september mochten we een variatie aan inzendingen ontvangen, sommige waren zeer ludiek en andere pronkten met mooie vangsten uit Noorwegen en IJsland. Nu van deze laatste mochten we van Ray een wel monsterlijke foto ontvangen van een zeeduivel met de bek wagenwijd open en daar kan je best niet tussen komen. Ray Proficiat met deze inzending en hierbij is de PENN Slammer Stick 20lbs boothengen voor jouw!

Verder ben ik weer wat aan het zoeken geslagen naar een weetschappelijk item waar we ons misschien nog niet van bewust zijn, of toch? De oceanen zijn aan het verzuren dit komt door de uitstoot van CO2 in de atmosfeer en dit sinds de industriŽle revolutie in steigende lijn tot heden. Een herstel van de situatie voor de industriŽle revolutie zou nog 1000'den jaren duren en dat is toch zorgwekkend te noemen. Een verduidelijking geeft professor Andrew G. Dickson van de Universiteit van Liverpool weer in het eerste filmpje waar je wel je tijd voor moet nemen, maar je zal merken dat je een beter beeld krijg van de werking van onze Oceanen en hoe belangrijk dit is voor ons allen.

Een tweede film gaat over het diepzee marine leven en laat ons zien dat er nog veel ongekende marine leven is in onze zeeŽn en het zou een zonde zijn als dit verloren zou gaan.


  


Inzending op 4 oktober van: Jerry vT.

Deze kabeljauw van +/-1m en 7 ŗ 8kg is gevangen aan boord van de bekende charterboot ďthe pirateĒ van schipper Renť De Back. Jaja, destijds konden er nog leuke vangsten gemaakt worden, ook vanaf de charterboten! Helaas zijn deze gouden tijden nu wel definitief voorbij!


Inzending op 14 oktober van: Mitte

Hoi vis vrienden,

Op 16 juli jongst leden was ik op vakantie op Rhodos en zoals vorig jaar stuur ik graag een vakantie foto op. Ik was die dag aan het vissen begonnen rond 4u, in de voor mij zeer vroege, ochtend. Buiten, bij het licht worden, een paar kleine visjes geen tik te bespeurenÖ Maar dan, iets wat me hier nog nooit gelukt is, kreeg ik een voor mij mooie tik op de hengel. De verbazing was groot toen ik deze mooie zeebaars van 39cm rond 10:30u boven haalde. Proficiat voor mezelf zou ik zo zeggen, haha.

Met vriendelijke visgraten, Mitte


Inzending op 14 oktober van: Geert G.

Hoi vis makkers,

Afgelopen zomer is het me toch eens gelukt om eens een albino tong te vangen en deze was nog een mooi formaat ook +30cm.

Veel vis groeten
Geert


Inzending op 20 oktober van: Patrick V.

Bijgevoegd foto van Eddy P. die zijn eerste heilbot ving op Soroya in 2013. Het gezicht van Eddy spreekt boekdelen, hier kan niemand iets aan toevoegen zo gelukkig kan een visser zijn.
Schitterend gewoon!

Groetjes


Inzending op 24 oktober van: Frans

Hallo medebroeders van Petrus

Ik heb in het begin van de maand met vrouwtje lief een citytrip naar Barcelona gedaan. Veel gebouwen gezien maar ook aan het strand geweest. Daar op een havenhoofd wezen kijken naar de vissers die daar bezig waren. Er stond daar wel een bordje en een ketting verboden te vissen en te zwemmen. Hier toch een locale visser bezig gezien en hij ving daar geep.

Vele visgroeten Frans


Inzending op 29 oktober van: Herman K.

Deze kwal kwam kort langs de boot gezwommen op de Grevelingen. Probeerde hem vast te leggen het was redelijk donker weer. Deze afbeelding is het resultaat van af de boot. De Grevelingen zit vol leven volgens de berichten is deze dood. Echter het zuurstof gehalte is een probleem voor de bodem en al wat er leeft. Maar de Grevelingen zit vol met vis momenteel. Nog steeds makrelen volop haring van mooi formaat, de wijting is momenteel ook al weer aan de maat. Hoop het weekend weer eens weg te kunnen en hoop dan dat ik weer iets aparts kan vast leggen.

     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.   
   Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 30 dec 2013 21:21