Winnaar 'Foto v/d maand juli 2013'  
  Inzending op 29 juli van: Ton M.

In het vele vrijwilligers werk wat ik doe in de hengelsport. En de vele vislessen die ik geef aan scholen en jeugdkampen. Vergeet ik zeker de mensen met een beperking hier niet in. De dankbaarheid en tevreden gezichten zet mij er steeds weer toe aan om mij hengel er voor te laten liggen. De foto spreekt voor zich wie hier het meest plezier aan heeft blijft een raadsel.

Ton M.
 
  

Beste lezer,

Voor de maand juli mochten we ditmaal 8 inzendingen plaatsen en wie weet gaan we in augustus eens over de 10 inzendingen? Maar goed, een inzending sprong ons toch uit het oog tussen de tal van andere mooie en leuke inzendingen en dit is deze van Ton. Ton top wat je doet voor deze mensen met een beperking, doe zo verder en een dikke proficiat met jouw mooiste inzending!

Iedereen zal nog wel de storm Candy herinneren die door New Jersey raasde hiervan vond ik enkele beelden van terug op de website van de NASA. Je kan hier duidelijk zien hoe de storm een bres heeft geslagen door een landbarričre waar een weg doorloopt en links en rechts ervan huizen of strandhuizen staan. Hieronder staan twee foto's waarop je kan zien hoe de situatie was voor de storm en eentje erna. Wat ik toch het opmerkelijkste vond is dat je op Google Maps kan zien hoe de situatie nu is. Je zal zien dat het strand terug is dicht gelegd en dat er toch een 10 tal huizen op de kaart verdwenen zijn. Het binnen water gedeelte links en rechts van de brug kan je nog zien hoe het water naar binnen is gestroomd en waar er zand afzetting achter gebleven zijn onder de waterspiegel.Foto afkomstig van NASA


Toch is het een manier om de Oostkust van Amerika te beschermen tegen stormen. Opmerkelijk tussen land en kust zal je meestal een bufferzone hebben van schorre en watergebieden. En langs de werkelijke kustlijn vind je veel huizen, strandhuizen, vakantie huizen, maar ook grote appartementsblokken. Al bij al toch opmerkelijk dat men zo dicht tegen de Atlantische Oceaan woont en leeft.Grotere kaart weergeven 


Inzending op 7 augustus van: Herman K.

Iets bijzonders hoeft niet altijd geen grote vangst te zijn. Deze jonge kabeljauw leek wel een goudvis zo mooi rood gekleurd. Hij is gevangen op een kelp veld in Leka Noorwegen. Het was mijn kleinste vangst, maar maakte de meeste indruk bij mij.

Herman K.


Inzending op 14 augustus van: Esther J.

Deze snoek onlangs gevangen 74cm mijn allereerste roofvis :D op de boot gevangen met te trollen! Ben er zeer tevreden mee.


Inzending op 22 augustus van: Jo

Bij deze, een foto van mijn dochter, genomen, toen we samen de zee op waren, voor een paar uur tongvissen. De foto is genomen aan boord van mijn bootje 'De Femjo' genaamd, ter hoogte van de Wenduine Oost.

Sportieve visgroeten, Jo en Femke


Inzending op 22 augustus van: Roland

Zeevissportes,

Geen visdag, maar vankantie met t'vrouwke in noorwegen met cruiseboot 'De Rotterdam'.


Inzending op 25 augustus van: Eddy dB.

Kabeljauwtje van een kilo of 14 gevangen in het mooie Soroya.
Was te mooi om hier geen foto van te trekken.

Grtz Eddy


Inzending op 28 augustus van: Arjan M.

Tijdens onze visvakantie in het noorden van Noorwegen kwam er een onverwachte vangst boven water. Wij visten gericht op heilbot op het eiland Soroya met Marc van Roie als visgids/schipper toen er een grote 9 armige rode zeester aan de oppervlakte kwam. De zeester is tijdens het vissen onbedoeld gehaakt aan een CutBait en heeft een diameter van circa 42cm. Na het maken van de foto’s is de zeester netjes retour gegaan net zo als al onze gevangen heilbot, kabeljauw en overige vissoorten. Zeesterren van dit formaat en kleur had ook Marc hier nog niet eerder gezien.

Groet,
Arjan M.


Inzending op 28 augustus van: Wilfried

Deze zomer hadden we een familie visvakantie bij Marc van Roie op Soroya en bij deze een foto van de 11 jarige Brent en mezelf. Wie zou het fierste zijn rara...!

Groetjes, Wilfried


Inzending op 30 augustus van: Steven vdH.

Na een gezellig dagje op het water met de boot (bij Strijenham-Oosterschelde) na al een paar keer met een slechte visvangst thuis te komen hebben we toch 4 makrelen gevangen. Nadat we aan de kant waren heb ik de makrelen gerookt en dit is het resultaat.

     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.   
   Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 30 dec 2013 21:20