Winnaar 'Foto v/d maand juni 2013'  
  Inzending op 16 juni van: Herman K.

Vorig jaar werden er haaien en roggen in de weervisserij aangetroffen. Nu zat er een bruinvis in en deze werd na even te hebben geposeerd weer voorzichtig terug gezet. Het is iedere keer weer een verrassing wat er gevangen wordt. Alleen de ansjovis laat het tot nu toe afweten soms zitten er wat in. Hoofdzakelijk bestaat de vangst tot nu toe uit makreel en geep en af en toe wat haring.

Groetjes Herman K.
 
  

Beste lezer,

Als visser wachten we soms af of het weer al dan niet gunstig is, maar de laatste jaren is er hier blijkbaar wat mis. "Wat is er dan mis met onze planeet" vragen we ons soms wel eens af? Al de weersverschillen met diverse events als gevolg houden ons dagelijks bezig. Maar misschien moeten we de vraag anders stellen. Wat is er aan de hand met de Noord- en Zuidpool, is er een poolwissel op komst? Elke bootvisser en avonturier is weliswaar in het bezit van een kompas die steeds door de aantrekkingskracht van het aardmagnetisch veld naar het Noorden wijst. Toch is er een verschil tussen echte noorden en magnetisch Noorden willen we op de juiste bestemming aankomen. Zeilers uit de oudheid waren min of meer geobsedeerd door dit verschil en zochten naar deze variatie om zo het echte noorden te berekenen. De stralingsrichting van het aards magnetisch veld is nu op heden van Zuid naar Noord vandaar we ook Noordpool licht zien door zonnewind die door de magnetische stralen opgevangen wordt. Een mooi schouwspel dat ik al zelf heb mogen zien bij een vistrip bij Soroya Noord Noorwegen.

Nu wetenschappers zijn tot de vaststelling gekomen dat de Noordpool as aan het verschuiven is naar Siberië en dit met een 15km per jaar, dat is verbazend snel! Daarom is ESA in 2012 gestart met de Swarm Mission. Men ontwikkelde een drie gelijke satellieten (een zwerm satelieten "Swarm") die de aarde onderzoeken naar de veranderingen in het magnetisch veld van onze aarde over een termijn van minimaal 5 jaar. Hieronder een film met het hoe en waarom wetenschappers meer zijn te weten gekomen over de poolwissel, die zo blijkt in het verleden meerdere malen te hebben plaats gevonden. Zelf zullen we allen zo'n pool wissen niet meemaken, maar voor de mensheid is dit toch een belangrijke wetenschappelijke stap voorwaards dit nader te onderzoeken.


 


Inzending op 3 juli van: Herman K.

Langs de water kant word je steeds verrast. Er was erg veel wind maar wilde toch proberen een makreel te verschalken. Bij de punt aangekomen waren twee vissers die probeerde een geep te vangen. Hoge golven sloegen tegen de blokken. Even over het water gekeken toen langs de waterlijn. Zag iets vreemds tussen de schuimkoppen en wel een sepia of wel zeekat. Deze proberen om op de kant te krijgen naar veel pogingen lukte het. Zijn tentakels waren al afgevreten het was een mannetje. Tijdens de paring gaat het er wel eens hard aan toe en leggen de mannetjes het af. Even een paar foto's van getrokken en weer terug het water in. Weer voedsel voor andere water genoten. Goed kijken langs de waterkant levert wel eens mooi plaatjes op.

Vriendelijke vis groetjes,
Herman K.


Inzending op 7 juli van: Ray

Afgelopen juni ben ik en 2 vismaten naar Bolungarvik IJsland geweest voor 2 weken vissen. We hebben erg veel kabeljauw gevangen met veel vissen tussen de 10 en 15 kilo met uitschieters tot 20 kg. We grotere vissen werden gevangen op de big bob, cutbait,en op overbeet met koolvis. Dit was mijn grootste van de 2 weken 1,30mtr en 20kg. Ook hebben we zeewolf, zeeduivel, roodbaars gevangen.

Groeten, Ray


Inzending op 10 juli van: Jerry

Hoi Eric,

Hier op de foto mijn vismaat met een toch “niet” alledaagse vangst van een doggie van 60cm! Het hondshaaitje is gevangen voor de kust van Cadzand terwijl we het op de tong gemunt hadden. Het prachtig getekende haaitje vergreep zich aan een zeepier aangeboden op een weegschaaltje! Let ook op de achtergrond, met een donkerkleurende lucht wat een onweer met zich meebracht, waar we 5 min. later middenin zaten!

MVG Jerry vT.


Inzending op 16 juli van: Peter P.

Ze vangen is mooi, ze terugzetten mooier!


Inzending op 21 juli van: Jaap dW.

Zo dat is een grote vis !!


Inzending op 27 juli van: Kees O.

Zaterdagochtend 27 juli op de Brouwersdam. Vissen met mijn zus op baars.


Inzending op 29 juli van: Eddy P.

Een mooie combinatie voor op zee de Pats woodenstick met BG90. Strakke TOP & Bud tot max. 1000gr.


Inzending op 29 juli van: Ton M.

In het vele vrijwilligers werk wat ik doe in de hengelsport. En de vele vislessen die ik geef aan scholen en jeugdkampen. Vergeet ik zeker de mensen met een beperking hier niet in. De dankbaarheid en tevreden gezichten zet mij er steeds weer toe aan om mij hengel er voor te laten liggen. De foto spreekt voor zich wie hier het meest plezier aan heeft blijft een raadsel.

Ton M.

     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.   
   Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 30 dec 2013 21:15