Winnaar 'Foto v/d maand maart 2013'  
  Inzending op 24 maart van: Eddy dC.

Deze foto is genomen op dag 1 vorig jaar als we in Sula zijn aangekomen. Alle bagage in het huisje en direct visseeeeeen met dit mooi weer. De week kon niet meer stuk met al zulke schoon koolvissen. Met dank aan Zweedse vissers die ons de plaats aanwezen.

Eddy dC.
 
  

Beste lezer,

Zo, aan Eddy alvast proficiat voor zijn mooie inzending met de foto: vangst van een giant koolvis. Deze koolvissen kan je daar beslist rond september aan de haak slaan. Doet me een beetje terugblikken aan onze Hitra Tour van 2007 waar we ook zulke mega koolvissen tot 17kg lande, ze geven een enorme sport en kunnen je wel tot een half uurtje bezighouden. Zie dat er bij de inzendingen ook reizigers van de Hitra Tour bij zijn en zij zullen er zeker van kunnen mee getuigen. Vooral Pierre de man met de roodbaarzen op foto, hij ving tussen de koolvissen door een Pollak van ruim 15kg die helaas niet geregistreerd werd! Dat verhaal kan je trouwens nalezen op onze rubriek "Vissen in Noorwegen".Wie weet vangt hij ooit nog zo'n kanjer!

Als Eye catcher kwam ik op de website van Animal Planet een documentaire tegen over de mythe rond de Zeemeermin. Hebben ze bestaan in het verleden of zijn ze er nog? Hoe komt het dat dolfijnen samen met vissers op visvangst gaan, wie heeft ze dit aangeleerd? Hoe komt het dat er diverse oude culturen die van elkaar niets afwisten dezelfde wezens afbeelden op rotswanden of uit hout gesneden? Een mooie reconstructie van wat zou kunnen zijn laat men hier onder in HD zien. Is het een theorie of is het echt, bestaan ze echt? Aan de wetenschappers om dit mysterie op te lossen! Bekijk alvast alle filmpjes en op het einde weet je hier meer over.

 


Inzending op 18 april van: Herman K.

In de maand Mei beginnen de excursies naar de weervisserij weer. Dit gaat vanuit de Bergsche Diepsluis in Tholen. Het wordt georganiseerd door de stichting weervisserij en de Fam:v Dort en de firma Hoogerwerf. De temperatuur van het water blijft ver achter voor de tijd van het jaar. Hoop dat er veel Ansjovis wordt gevangen, want daar doen ze het voor. Geep, makreel zelfs roggen en haaien worden gevangen in het weer. Zelfs grote inktvissen zijn er vorig jaar gevangen. De haaien worden als ze gemerkt zijn weer terug gezet. Met de roggen is het uitkijken geblazen deze steken dwars door het waadpak heen. De wond die ontstaat geneest langzaam en gaat gepaard met veel pijn. Hoop dat de visserij overal snel gaat aantrekken, want tot nu toe is het droevig gesteld met de vangsten.

Vriendelijke visgroetjes,
Herman K.


Inzending op 19 april van: Pierre V.

Hoi visvrienden, deze zeester heb ik gevangen in Noorwegen nog nooit zo mooie zeester gezien en aan de haak gehad, dus toch even een foto maken van deze mooie zeester.

Groeten, van de lustige visser Pierre


Inzending op 28 april van: Geert G.

Hoi vis maten,

Afgelopen donderdag 25/04/2013 gaan vissen met een aantal vrienden en ik moet zeggen dat het toch de moeite was. Er zitten toch nog grote jongens.

Groeten Geert

     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.   
   Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 30 dec 2013 21:21