Winnaar 'Foto v/d maand januari 2013'  
  Inzending op 24 januari van: Eddy

Deze prachtige foto is gemaakt in het verre visparadijs Soroya, het exemplaar dat ik met trots vast hou weegt 18,7kg. Het is een van de zo velen die we op die dag hebben gevangen. Op die top dag hebben we een kleine 500kg gevangen met 3 pers. Ik raad aan de echte zeevissers aan deze reis is in je agenda te zetten is op en top een paradijs voor het vissen.

Mvg
Eddy B.
 
  

Beste lezer,

De eerst PENN Slammer Stik van dit jaar mogen we wegschenken aan Eddy met zijn mooi Kabeljauw vangst te Soroya, alvast Proficiat Eddy met deze mooie inzending! In Januari mochten we ook nog meerdere goede inzendingen aanschouwen zoals de 'Strandzot' van Harm's inzending en het sneeuwvissen van Raf, misschien komen deze dagen van sneeuw nog terug. Enkele jaren terug stond ik in begin april nog te vissen in een sneeuwstorm aan de Grevelingen.

Het Europese beleid zou nu toch eindelijk gaan instemmen op een duurzame visserij zo luid het met tal van nieuwe richtlijnen om de visstand in balans te houden benieuwd wat voor resultaten dit zal opbrengen?

Het gat in de ozonlaag boven Antarctica is het kleinste van de laatste tien jaar, waargenomen met de Europese satelliet. Begin jaren tachtig ontwikkelde zich van september tot november een gat in de ozonlaag boven het Zuidpoolgebied. De hoeveelheid ozon, die ons beschermt tegen de UV-straling van de Zon kromp tot 70%. Het fenomeen is extremer dan boven de Noordpool. Dankzij internationale akkoorden over bescherming van de ozonlaag daalde vanaf het midden van de jaren tachtig in de atmosfeer en de concentratie aan de ozonkiller CFK's drastisch. Uit observaties op de langere termijn blijkt dat dankzij die akkoorden het ozon aan het herstellen is!


Sitaat van Mark Gee

Volle Maan Silhouetten is een real-time video van de maan die opkomt boven de Mount Victoria Lookout in Wellington, Nieuw-Zeeland. Mensen hadden zich die nacht verzameld om daar het beste uitzicht van de maan te zien. Ik maakte de video van 2,1 kilometer verderop, aan de andere kant van de stad. Het is iets dat ik al hele tijd heb willen fotograferen, veel eerdere van geplande opnames mislukte en diverse pogingen hadden dan ook plaatsgevonden. Tot slot, tijdens de maan opkomst van 28 januari 2013, viel alles op zijn plaats en ik heb mijn uiteindelijk men beelden.

De video is zoals hij is genomen via een eenvoudige geheugenkaart en er is geen manipulatie bij. Technisch was het een hele uitdaging om het uiteindelijke resultaat te bekomen. Ik schoot het op een Canon ID MkIV in video-modus met een Canon EF 500mm f/4L en een Canon 2x Extender II, geeft me de equivalente brandpuntafstand van 1300mm. Genieten maar... Mark Gee

Full Moon Silhouettes from Mark Gee on Vimeo.

Tja, ook voor een fotograaf is geduld dat belood wordt, als visser is het dus niet anders!
Wens jullie allen nog fijne visdagen toe en laat van je zien en horen...!
 


Inzending op 18 februari van: Patrick

Hier nog een fotootje van een mooi vistripje in warmere oorden, namelijk in de Caraïben. Zeer goed weer en ook vis natuurlijk waar je blij van word! Toch voldaan en uitgerust terug huiswaarts voor hier terug naar de wrakken te gaan vissen.


Inzending op 20 februari van: Eddy B.

Deze is gevangen op Sula met een 70gr loodkopje en groen chadje te zien op de foto (zonder staart) en dat in het binnen draaien en even stoppen op zo een 5 m water. Maar wat er dan gebeurd niet te geloven wat een sport. Telkens tot de bodem en maar pompen het was mijn eerste Heilbot het mooiste om te vangen. Hopelijk volgen er nog.


Inzending op 27 februari van: Adriaan

Hallo, deze foto is genomen in de buurt bij Domburg, ongeveer twee maanden geleden. In die tijd is het heel mooi vissen aan de Zeeuwse kust er zit veel schar en wijting. Je vangt makkelijk een maal vis bij elkaar. Op deze dag hadden we samen met een paar maten 84 maatse scharren en wat wijtingen en een gulletje. Kortom een geweldig mooie visdag

Groeten
Adriaan D.

     
     
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2013 Zeevissport vzw.   
   Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 30 dec 2013 21:21