Kayak Fishing berichten 2014
Kayak Fishing Reports 2014
 
     
  Dinsdag 29 april


Hallo,


29 April, een strakke zee en een beetje zenuwachtig. Dit wordt de eerste dag dat ik met mijn Hobie de Middellandse Zee op ga. Misschien dat de komende dagen nog wat Spanjaarden aanschuiven, maar vandaag ben ik alleen gegaan.

Alle technieken heb ik uitgeprobeerd; Trollen, spinnen, jigen en zelf een losse handlijn (dat werkt vorig jaar vanuit de boot altijd), maar geen enkele vis vergreep zich aan mijn spulletjes. Ach ja komt wel goed, de aanhouder wint. Ik heb in ieder geval meerdere bonito's en maanvissen zien springen rond mijn kayak. Wat een gezicht is dat ze!

Voor de beeldvorming:
Ik moet een 10-tal minuutjes lopen met de kayak, schuif mijn bootje dan het water in en binnen 5 minuten zit in op water dat minimaal 20 meter diep is. Een vlakke zee, bijna geen wind, een heerlijk zonnetje en rond de 20 graden.
Ik denk dat ik hier maar blijf ;-)


Groet Harm
Zeevisteam Zeevissport


Introductie pagina
Kayak Fishing berichten 2014
1e Ronde Belgium & Open HKFT 2014
2e Ronde Belgium & Open HKFT 2014

3e Ronde Belgium & Open HKFT 2014
Hobie Kayak Try Outs 2014

Hobie Kayak Test deel 1
Hobie Kayak Test deel 2

Mark van Dijk Yachting
Hobiecat
Hobie Fishing Worlds

Hobie Kayak Try Out Event Report
Uitslag Belgium Hobie Kayak Competition
Hobie Kayak Try Out dagen
Hobie Kayak Trip De Biesbosch

Ronny Helaers Go's Australian
Dikkebsvijver in de Mist

Vraag & Aanbod
        Tekoop Hobie Outback en Revolution 13
         Meer info: info[at]zeevissport.com

       
 
Zaterdag 26 aprilHallo beste Zvs-leden en trouwe lezers ...


Harm Deiman is onder velen van ons reeds bekend bij Zvs maar dan meer voor het strandvis gebeuren, maar sinds kort is hij ook in het bezit van een Hobie Kayak. Een prachtige gele Outback gewapend met een Elite 4 DSI Lowrance fishfinder. Hij had echter nog geen tijd gehad om hem eens te testen dus daar gingen we iets aan doen. We hadden afgesproken om naar Willemstad te trekken. Het was een mooie zonnige dag maar met een stevig oostenwindje ( 3 tot 4 bfrt). Eenmaal ter plaatse tuigden we onze kayaks en even later gebeurde het, de kayak van Harm ging voor de allereerste keer het water in, raar maar waar Ēhij bleef drijvenď, stel je voor dan kwam ik er niet meer uit als je dat ding voor de eerste keer direct ziet zinken. hahahahaha ........... Nog eventjes de juiste instellingen regelen op de Lowrance en even later vaarden we het Hollands diep op.

Wegens gesloten tijd zit er niet veel anders op om met een dropshotlijntje en wormen te vissen, maar moet zeggen dat dit zeker goed gaat. Een paar dagen eerder was ikzelf hier ook al geweest en had boven mijn verwachtingen 5 mooi baarzen waarvan 2 veertig plus waren.

Na 10 min. Vissen verscheen er op mín fishfinder een grote snoekbaars direct gevolgd met een stevige aanbeet, enkele seconden heb ik kunnen genieten van de maximale kromming van mín hengel, maar enkele seconden later loste hij al, De eerste misser was reeds een feit, jammer !!! maar dat geeft vertrouwen. Harm genoot ondertussen van zijn eerste keer met de kayak maar werd verstoord door ....... Jawel controle op de vispas !!!!! En dat voor de aller eerste keer.

Als sportvisser hou je, je aan de regels en zie je dat je in orde bent met alles, dit was nu niet anders en mochten we even later lekker verder vissen . De aanbeten bleven weg en het duurde tot even na de middag dat ik een eerste snoekbaars had (ongeveer 45cm) maar op het moment dat ik hem uit het water wou nemen schiet hij van de haak. Bezie dit als een 2de misser en dan wordt je natuurlijk als iets minder vrolijker van. De wind wakkerde verder aan en besloten om stilletjes aan terug af te zakken naar Willemstad. Juist voor Willemstad ving ik alsnog de eerste snoekbaars (45cm).

Harm heeft jammer genoeg niks kunnen vangen voor zijn eerste keer maar zal nog ongetwijfeld nog een paar dagen kunnen nagenieten, de wind heeft toch iets gevraagd van zín spieren.

Al bij al, was het een leuke en gezellige dag met wel is waar een magere vangst. Harm heeft er ook van genoten en weet nu wat het is om zoín prachtige Hobie Kayak te bezitten. Een volgende keer is nog niet concreet afgesproken, maar die komt er zeker, dus dit verhaal (Wordt vervolgt)


Sportieve groet Klaus
Belgium Hobie Kayak Team

 


 
 
 
 
 
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2014 Zeevissport vzw.      Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 05 nov 2014 22:14