Kayak Fishing berichten 2013
Kayak Fishing Reports 2013
 
     
  Woensdag 2 oktober


Met Klaus naar Brouwrsdam


Zondag 29 september op vraag van een leuke kajak visser Klaus een Kayak vistrip uitgestippeld bij Brouwersdam. En omdat ik zelf er nog niet gevist heb met de Hobie Kayak zeg ik er niet nee tegen. Dus even met de trailer tot bij Klaus gereden waar ik hem met Outback en heel de visuitrusting heb op gepikt. Er stond wel een 4 Bfrt Oost maar goed, een dagje aan het water is sowieso al niet mis. Dus alvast op weg richting Zeeland en met een pitstop rond 12u bij Schelphoek om daar een frietje te steken bij een super vriendelijke uitbaters. Na die lekkere hap, rijden we toch door onlangs de strakke wind, maar op Brouwersdam zou deze dan min of meer landelijk zijn, dat kan nog meevallen.

Eenmaal aangekomen, was er alvast veel beweging op de stranden van Kitsurfers en wat kantvissers. Links van het spuigat was nog een leuk plekje vrij daar kon ik nog net tussen en konden we onze Hobie Kayak afladen. Klaus met een Outback en ik zelf met de Revolution deze even op het strand droppen, want de tij was afgaande dus we waren op het goede moment daar. Alles geïnstalleerd en we konden de pluggen te water laten. De stroming komende van de Spuisluis richting Zee was alvast goed om daar te kunnen vissen, maar na een half uurtje spinnen zijn we richting Noorden gevaren en wat meer uit de kant. Dit was wel een iets ruwere trip maar was nog niet vergeleken wat ik op Schelphoek ervaren heb.

Hier hebben we met alle mogelijke tuigjes geprobeerd, spinnen, trollen het bracht geen vis naar de Hobie. Dan al driftend terug naar het strandje en de spuisluis. Daar is Klaus voor anker gegaan en ikzelf heb alle hoekjes wat afgevaren. De beet bleef uit maar de wind ging wat liggen en het was alvast één en al genieten van dit mooie stukje natuur aan zee. Enkele beelden spreken voor zich en we hebben ons zeker weer vermaakt met onze Hobie.


Op naar de volgende vistrip...?
Eric De Keuster
Zeevissport vzw


Introductie pagina
Hobie Kayak Try Out Event

Hobie Kayak Test deel 1
Hobie Kayak Test deel 2

Mark van Dijk Yachting
Hobiecat
Hobie Fishing Worlds

Hobie Kayak Try Out Event Report
Uitslag Belgium Hobie Kayak Competition
Hobie Kayak Try Out dagen
Hobie Kayak Trip De Biesbosch

Ronny Helaers Go's Australian
Kayak Fishing berichten 2014


 
Zaterdag 20 juli


What 's Up ...!


Wij waren alvast even met de Hobie Kayak er op uit! Het weer zag er goed uit 24°C Noordenwind 3 Beaufort en op de morgend nog half bewolkt met op de namiddag blauwe hemel. Zo doende lieten we onze kayaks nog eens in het zilte water bij Schelphoek in Zeeland. Had met Ronny afgesproken om nog een keertje naar Zeeland te gaan vissen op geep of makreel.

De geep heb ik niet zo actief bezig gezien buiten eentje die dicht bij men Revolution Hobie Kayak langs kwam. Makreel zat er voldoende zoals ook de kriel visjes die zag je bij regelmaat uit het water springen door het opjagen van makreel. Je kon dus de makreel beste vangen als ze de kleine visjes aan het opjagen waren, maar ook met het trollen kon ik een paar leuke aanbeten verzilveren. Op zeebaar hebben we maar even gevist hier was duidelijk dat ze er niet bij waren of geen zin hadden. Dan maar wat verder op de makreel vissen met lepeltwisters of paternosterlijntje. Belangrijk is met het vissen met paternosterlijn dat je er een klein loodje aan hangt van een 15gr. zodat je lijntje niet te snel op de bodem zinkt. De makreel zat namelijk hoog en dan moet je niet op de bodem wezen.

We vissen dicht bij de vaargeul bij Schelphoek en je ziet hier dan ook veel mooie zeilboten passeren, maar eentje viel wat op met zijn zeilboot naam "What 's Up..." welke ook de naam is van onze nieuwe gelijknamige rubriek waar je onze activiteiten van onze Teams kan volgen.

De bootvissers waren hier ook op de trailer helling aanwezig en een van hen wist toch te melden enkele zeebaarzen gevangen te hebben en wat makreel. Dus ze zijn er wel je moet ze enkel weten te vinden. Aan de andere zijde van de Schelphoek was ook nog een koppeltje aan het vissen vanuit een Hobie Kayak Outback. Kwan de jonge visser te gemoed hij had het zeebaars vissen ook opgegeven en had ondertussen ook wat makreel gevangen.

Ronny viste vanuit zijn Pro Angler 12 met alles er op en er aan wat een mooie uitrusting heeft die man echt een top combinatie. Hij ving ook leuk wat makreel zelf had hij zijn vlieghengel bij en ook daarmee wist hij zijn makreel te verschalken. Mooi om te zien zo dat vliegvissen...!Op naar de volgende vistrip...?
Eric De Keuster
Zeevissport vzw

 

 
Dinsdag 25 juniWhat 's Up ...!


Hey, Eric en al de andere kayakvissers, hier nog enkele foto's van het Belgisch kampioenschap 2013. Knappe organisatie en een leuke bende! Voor herhaling vatbaar!


Grtz Steve
 
 
Dinsdag 4 juni


What 's Up ...!


Begin juni heb ik een hele week met men nieuwe PA12 gevist in en rond Sneek, Terherne, Akkrum. Na 10min was de eerste vis een feit en met haar 93cm onmiddellijk een zeer mooie. Ik heb voornamelijk getrold en dit was zeer succesvol voor snoek en snoekbaars. Het waren geen super aantallen maar met elke dag de nodige vissen en de zon was het een geslaagde visvakantie. van de PA12 kan ik enkel blij worden, wat een geweldige uitvinding is het toch. Mark van Dijk had gelijk wat een vis ervaring!


Tot de volgende vistrip
Flipper ze,
Pascal

 
 
Dinsdag 4 juni


Beste Hobie Kayak fanaten,


Afgelopen zondag zijn er 18 Hobie kayaks te water gegaan, en hebben we in totaal met 26 personen vanaf rivier de Mark door singels het stadscentrum Breda bereikt ! Na een stadwandeling, vervolgden wij onze zonnige kayak tocht, en was er een barbecue als bourgondische afsluiting van de zeer gezellige dag !

We hopen dat jullie een volgende kayak tocht erbij kunnen zijn,
We houden jullie tijdig op de hoogte als de datum is gepland!


Hartelijk groeten uit Hoogstraten
Mark en Felicia van Dijk
www.watersportbenelux.com

 
 
Dinsdag 5 maartWhat 's Up ...!


Hierbij de foto’s van onze sportieve en vooral gezellige bijeenkomst, zondag jl. aan het Veerse Meer in Zeeland ! We waren in totaal met 12 kayaks (14 leden), een mooie groep om de eerste toertocht mee aan te vangen. Iedereen heeft er van heeft genoten, van de natuur, de vogels en de vele opvliegende ganzen, het spiegelgladde water, en zijn er tijdens het eten nieuwe contacten ontstaan tussen de Hobie-kayak-vaarders ! Kortom; een goede start voor een mooi kayak-seizoen !

We hopen dat u bij de volgende tocht ook van de partij zal zijn, en willen wij alvast de datum doorgeven van de komende city-trip, die we organiseren op zondag 26 mei, dus noteer deze datum alvast in uw agenda ! De details, waar & hoe laat volgen later.....


Graag tot dan,
met watersportieve groeten uit Hoogstraten,
Mark en Felicia van Dijk

 


 
Dinsdag 25 januariDag sportvissers


Ik ben Dirk een zeevisser en ben onder het verlof naar het noorden van Noorwegen geweest en heb daar gevist op enkele stekken die ik bekomen heb van Marc van Roie gaan bevissen met men Hobie Kayak. Heb daar veel met de Hobie Kayak gevist en heb daar een 6 tal mooie heilbotjes kunnen vangen. Geen kanjers, maar de grootste was toch al ruim 115cm in lengte en met een geschat gewicht van zo’n 20kg. Zulke vis geeft een prachtige dril aan een licht spinhengeltje voor de kajak. De vis ging wel een keer of 5 met een rot vaart recht terug naar bodem. Een mooie visserij alvast en zeer avontuurlijk in dit mooie landschap!


Groetjes Dirk
 


 
Disclaimer


Ontwerp en onderhoud door Zeevissport vzw     Copyright © 2005 - 2014 Zeevissport vzw.      Alle rechten voor behouden.    Laatst gewijzigd op: 05 nov 2014 22:13